Recept: Gezonde havermout appeltaart

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet? Start je dag goed met dit snelle en voedzame ontbijtje.
Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

Een magnetron en een magnetronbestendige kom…

IngrediëntenOptioneel
1 appel15 gram rozijnen
1 theelepel kaneel1 schep eiwitpoeder
50-100 gram havermoutzaden en noten
100-200 ml amandelmelk (verhouding 1:2)

Zo bereid je het!

Stap 1: Verhit de appel met 1/2 theelepel kaneel in de magnetron voor 2-3 minuten;

Stap 2: Meng vervolgens de havermout en amandelmelk met de appel. Je kunt ook kiezen om hier nog een schep eiwitpoeder. Verwarm dit vervolgens voor 2-3 minuten in de magnetron;

Stap 3: Strooi de andere helft van de appel en het kaneel over het geheel heen. Je kan er ook nog voor kiezen om er zaden, noten en/of rozijnen overheen te strooien.

Tip: Dit gerecht kan je ook koud eten. Bereid dit gerecht de avond voordat je dit gaat eten. Je doorloopt dezelfde stappen alleen gebruik je geen magnetron. Je voegt alles samen toe en zet het in een afsluitbare bak in je koelkast voor minimaal 6 uur. Voeg in de ochtend de toppings toe.

ENJOY!

Deel dit artikel :