Recept: Vegan burger

Ben jij inmiddels overgestapt op een plantaardig dieet, eet je geen vlees en/of vis meer, ben je bewust minder dierlijke producten gaan eten of heb je gewoon trek in een onwijs lekkere plantaardige vervanger voor de klassieke burger dan is dit recept echt wat voor jou.

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig?

Een oven, keukenpapier, een keukenmachine en een koekenpan…

Ingrediënten voor 4 personenToppings
200 gram champignonszout en peper
40 gram soja stukjes1 tl fijne mosterd
150 gram zwarte bonen
4 tl. broodkruimels
1 tl oregano
1 teen knoflook
4 bagels
4 el hummus (smaak naar keuze)
Handje spinazie
2 tomaten
1 jalapeño peper

Zo bereid je het!

Stap 1: Laat de bonen uitlekken op keukenpapier en week de soja stukjes in lauw water voor ongeveer 10 minuten;

Stap 2: Snijd de champignons in dunne plakjes en bak kort aan in de pan zonder olie bij voorkeur. Maak de champignons en de soja stukjes nu ook droog tussen het keukenpapier;

Stap 3: Snipper nu een teentje knoflook fijn en voeg dan de zwarte bonen, de oregano, peper en zout toe en laat het fijnmalen. Voeg de sojastukjes, champignons en de broodkruimels toe en mix kort in een keukenmachine tot dat alles goed gemengd is maar het nog wel wat stukjes bevat;

Stap 4: Bak de broodjes af in de oven en snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de spinazie in dunne reepjes. Snijd de verse jalapeño in kleine plakjes. Bereid dan de saus voor door 2 el mosterd met een klein beetje water te mengen.Is de smaak nog te scherp? Voeg dan een klein beetje mayonaise toe;

Stap 5: Bak nu de burgermix (uit stap 3) op middelhoog vuur in olijfolie in een voorverwarmde pan. Gebruik je te veel olie dan ballen de burgers makkelijker uit elkaar en dat wil je natuurlijk niet. Draai na enkele minuten voorzichtig om en bak vervolgens de andere kant krokant. De burgers bakken in ca 8 minuten gaar;

Stap 6: Snijd de bagel doormiddel en beleg deze met hummus, spinazie en tomaat. Leg hier de burger op en maak af met jalapeños en de mosterdsaus.

ENJOY!

Deel dit artikel :