Veelgestelde vragen / FAQ’S

Algemeen

Betaal ik ook inschrijfgeld via Go-Vital?

BedrijfsFitnessOnline | Go-vital brengt namens de partners per deelnemer eenmalig administratiekosten ten bedrage van €7,95 (incl. btw) aan de klant in rekening.

Hoe werkt de bedrijfsfitness regeling?

Vanwege de fiscale voordelen biedt Go-Vital momenteel de zogeheten Go-Complete regeling. Bij deze regeling wordt het Sport abonnement betaald door de werkgever en kan deze worden verrekend met het bruto loon van de werknemer.

Go-Complete

Jouw onderneming kan zich aanmelden op ons platform en kan hiermee haar medewerkers uitnodigen om deel te nemen aan het vitaliteitsaanbod van Go-Vital. Ook geeft jouw onderneming aan dat zij bereid zijn om te betalen voor de contributie van haar medewerkers bij de diverse Go-Vital locaties. Jouw onderneming ontvangt van ons alle facturen en zal dit maandelijks met het loon van de medewerkers verrekenen.

Aanmelden is volledig kosteloos en stelt jouw onderneming toch in staat een leuk voordeel te bieden aan haar medewerkers.

Is de dienstverlening van Go-Vital echt kosteloos?

Ja, alle activiteiten van Go-Vital zijn zonder kosten voor jouw organisatie. Dit betekent dat wij jouw organisatie volledig kosteloos ontzorgen gedurende zowel de opzet als de implementatie en uitvoering van ons vitaliteitsaanbod. Afhankelijk van de gekozen regeling betaalt de onderneming en/of de medewerker zelf voor alleen het gebruik van ons vitaliteitsaanbod.

Als het gewenst is kunnen wij in overleg met je onderneming kijken wat er nodig is om zo veel mogelijk vitale medewerkers te krijgen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld extra activiteiten organiseren op locatie, waar wij een kleine vergoeding voor vragen.

Wat is Go-Vital?

Go-Vital is een online platform die zijn oorsprong vindt als een intermediair in bedrijfsfitness. Wij bieden de zakelijke markt de mogelijkheid een fiscaal vriendelijke en bovendien kostenneutrale bedrijfsfitness regeling als sportieve en vitale secundaire arbeidsvoorwaarde tegen zeer gunstige tarieven en zonder ingewikkelde administratie.

Mijn sportschool zit er niet bij. En nu?

Hier willen wij graag iets aan doen! De dekking van Go-Vital groeit met de dag en we zijn altijd op zoek naar interessante partners om mee samen te werken. Potentiële nieuwe partners kunnen zich eenvoudig zelf aanmelden op ons platform. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met ze opnemen na hun aanmelding voor een mogelijke samenwerking!

Hoeveel sportlocaties biedt Go-Vital?

Op dit moment bieden wij meer dan 700 locaties aan verspreid door heel Nederland. Zit jouw favoriete sportschool er niet bij? Niet getreurd. Ons aanbod groeit met de dag en we zijn altijd op zoek naar interessante partners om ons aanbod te vergroten.

Ondernemingen

Wat kost een bedrijfsfitness regeling voor mijn bedrijf?

Dit kunt u zelf bepalen. Het staat u altijd vrij om een bijdrage te doen voor uw medewerkers, maar is niet verplicht. U kunt dit ook kosteloos voor uw bedrijf voor uw medewerkers faciliteren.

Kan ik als ZZP-er ook gebruik maken van Go-Vital?

Jazeker. Iedere ZZP-er kan zich aanmelden via ons platform en vitaal worden!

Als ZZP-er dien je je aan te melden als onderneming en hier je bedrijfsgegevens invullen. Als wij je inschrijving ontvangen zullen we deze beoordelen en ontvang je bericht van ons met je inloggegevens als alles klopt. Hierna kan je je eenvoudig aanmelden en inschrijven bij een van onze vitaliteitspartners.

Wat gebeurt er als een werknemer het bedrijf verlaat?

Die persoon kan tot einddatum van de overeenkomst blijven sporten bij de desbetreffende fitnessketen. De betreffende medewerker dient te worden afgemeld in het Go-Vitale platform en de eventueel te veel betaalde gelden kunnen door het bedrijf verrekend worden met de medewerker.

Hoe lang lopen de abonnementen?

De individuele abonnementen zijn altijd voor de duur van 12 maanden, waarna ze van maand tot maand opzegbaar zijn conform de Wet van Dam, welke sinds 2011 van kracht is.

Hoe geschiedt de betaling?

Go-Complete

Na het doorvoeren van de aanmeldingen via jouw online admin account krijg je netjes een factuur van Go-Vital. Op deze factuur kun je exact zien welke deelnemers er zijn en welk contributiebedrag voor welke deelnemer geldt.

 

Kan ik de bedrijfsfitnessregeling ook buiten de nieuwe WKR regeling om aanbieden?

GO-Complete

Jazeker. Wanneer de onderneming de gefactureerde contributiekosten verrekent met het nettoloon in plaats van brutoloon, valt GO-Complete volledig buiten de werkkostenregeling.

 

Ik heb interesse in bedrijfsfitness. En nu?

Dat is goed nieuws! Graag zouden wij de bedrijfsfitnessregeling voor jullie zo snel mogelijk willen implementeren. Wij verzoeken je vriendelijk om je bedrijf aan te melden via ons platform.

Hoe pas ik het fiscaal voordeel toe bij de deelnemers?

GO-VITAL Compleet

Jouw onderneming ontvangt netjes een factuur van GO-VITAL met daarbij een gedetailleerde specificatie. Op die specificatie kan je exact zien hoeveel contributiekosten er in rekening worden gebracht per deelnemer.
Jouw salarisadministratie kan aan de hand van de specificatie de contributiekosten verrekenen met het brutoloon van de deelnemers, waardoor kortingen kunnen oplopen tot wel 50% afhankelijk van o.a. de loonschaal waar iemand binnen valt.

 

Hoeveel deelnemers kan ik verwachten binnen mijn onderneming?

Landelijke cijfers wijzen uit dat het aantal deelnemers gemiddeld tussen de 20 – 35% bedraagt. Dit is sterk afhankelijk van de interne communicatie naar de medewerkers toe. Go-Vital kan op aanvraag een speciaal communicatiepakket aanleveren, waarmee we met elkaar het maximaal aantal deelnemers bereiken! Neem dan even contact op met ons via info@go-vital.nl.

Kan ik tussentijds nieuwe werknemers aanmelden voor bedrijfsfitness?

Uiteraard! Het is gewoon mogelijk om tussentijds nieuwe deelnemers voor de bedrijfsfitnessregeling aan te melden. Dit doe je eenvoudig door de beheerder van je onderneming in te laten loggen en vanuit hier kunnen nieuwe deelnemers eenvoudig uitgenodigd worden per email.

Medewerkers

Hoe geschiedt de betaling van mijn bedrijfsabonnement?

Go-Complete

De betaling gaat op factuurbasis via jouw onderneming. Zij krijgen een factuur voor jouw contributiekosten, welke daarna met je loon kan worden verrekend.

Go-Discount

De contributiekosten worden maandelijks direct bij jou geïncasseerd door onze vitaliteitspartner waar jij sport.

Wat kost een bedrijfsabonnement?

De tarieven verschillen per fitnessketen. De faciliteiten en dienstverlening verschillen namelijk ook per fitnessketen. Zodoende kun jij zelf een goede afweging en keuze maken. Als je je aanmeldt op ons platform kan je eenvoudig zoeken binnen ons vitaliteitsaanbod en is de keuze volledig aan jou!

Welke sporten kan ik via Go-Vital beoefenen?

Wij werken samen met diverse gerenommeerde fitnessketens als partner, welke landelijk vertegenwoordigd zijn! Iedere fitnessketen heeft haar eigen aanbod en specialiteit, zoals bijvoorbeeld spinning, CrossFit, TRX, roeien, cardio- en krachtoefeningen. Daarnaast zijn er groepslessen beschikbaar, zoals Zumba, Bodypump, Body & Mind en Sh’bam.
Ook zijn er partners die gezamenlijk de buitenlucht opzoeken voor bijvoorbeeld een bootcamp of circuittraining. Of misschien ben jij wel op zoek naar een fijne locatie om Yoga te beoefenen. Voor ieder wat wils!

Hoe word ik lid?

Leuk dat je lid wilt worden! Kijk snel hier of jouw onderneming al meedoet met ons platform. Heeft jouw organisatie nog geen overeenkomst met ons? Geen probleem! Stuur dan nu een mailtje naar je directeur of de manager van je HR afdeling. Inschrijving gaat snel en makkelijk via ons platform.

Op het moment dat jouw organisatie aangemeld is op ons Go-Vital platform kunnen medewerkers makkelijk uitgenodigd worden om deel te nemen aan ons vitaliteitsaanbod. Vaak is iemand binnen de HR afdeling van je organisatie hiervoor verantwoordelijk. Deze persoon kan jouw dan uitnodigen om deel te nemen. Jij ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging per email om je aan te melden en in te schrijven op ons platform om zo zelf te kiezen bij welke partner van ons je wilt gaan sporten. Als wij je inschrijving hebben ontvangen kan je lekker aan de slag!

Hoe lang loopt mijn bedrijfsabonnement?

Je gaat een fitness abonnement aan voor de duur van 12 maanden, waarna het lidmaatschap van maand tot maand opzegbaar zal zijn.

Ik ben al lid bij één van de partners van Go-Vital. Kan ik ook deelnemen?

Ja, dat kan mits jouw organisatie al deelneemt op ons platform. Zodra jouw organisatie aangemeld is op ons platform kunnen zij jou uitnodigen om deel te nemen. Tijdens jouw aanmelding op ons platform kan je aangeven dat je al lid bent bij een van onze partners en dan zorgen wij dat je abonnement wordt omgezet op de snelst mogelijke datum.

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap via Go-Vital?

Via Go-Vital geniet je altijd van een scherper tarief dan sporten op particuliere basis. Via Go-Vital is het mogelijk om fiscaal voordeel te behalen via jouw organisatie. Door de bruto-netto verrekening met jouw salaris kun je gemiddeld 40%  (tot bijna 50%) belastingvoordeel genieten op het bedrijfsfitness abonnement!

Partners

Mag een werknemer zich aan de balie inschrijven / opzeggen?

Nee, aanmelding en afmelding voor de bedrijfsfitness regeling geschiedt te allen tijde digitaal. Je kunt de deelnemer in vrijwel alle gevallen doorverwijzen naar ons platform, hier kan de deelnemer inloggen met zijn eigen gegevens mits bij ons bekend.

Mocht de deelnemer graag contact hebben met iemand van Go-Vital, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Wij zijn te allen tijde te bereiken via info@go-vital.nl.

Hoe geschiedt de betaling van de deelnemers?

Go-Complete

De betaling gaat op factuurbasis via de onderneming van de deelnemers. Zij krijgen een factuur voor de contributiekosten, waarna wij afdragen aan jouw fitnesscentrum.

Go-Discount

De sportlocatie naar keuze van de deelnemer incasseert de contributiekosten maandelijks van de deelnemers zelf.

Hoe kan ik mijn sportschool aansluiten bij Go-Vital?

Go-Vital is altijd op zoek naar uitbreiding van haar dekking met interessante sportscholen. Heb jij interesse om aangeboden te worden binnen ons netwerk? Mooi! Je kunt je direct inschrijven op ons platform. Wij zullen dan zo snel mogelijk je inschrijving bekijken en contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kan ik van Go-Vital verwachten?

Wanneer wij een samenwerking aangaan, kun je de volgende activiteiten en voordelen vanuit Go-Vital verwachten:

  • Jouw sportschool actief promoten binnen ons netwerk
  • Aanleveren van nieuwe leden vanuit ons netwerk
  • Jouw sportschool opnemen in marketinguitingen
  • Jouw sportschool betrekken bij bedrijfsevenementen
  • Google ranking van jouw sportschool verhogen
  • Volledige ontzorging v.w.b. administratie en promotie