Thaise Pompoensoep met kokosmelk is al een smaaksensatie op zich. Laat deze soep ook nog eens pittig van smaak zijn. een absolute aanrader.
Bereidingstijd: 40 minuten
Wat heb je nodig?
Een soeppan en een staafmixer…
Ingrediënten voor 2 personen | Toppings |
---|---|
1/2 ui | 7½ gram verse koriander |
1 teen knoflook | |
1 el zonnebloemolie | |
425 gram flespompoen | |
125 gram winterpeen | |
17½ gram yellow curry paste | |
200 gram kokosmelk | |
200 ml groentebouillon van tablet |
Zo bereid je het!
Stap 1: Snijd de ui, knoflook en koriander in groffe stukken. Verhit de zonnebloemolie in je soeppan en verhit de knoflook en uit op laag vuur;
Stap 2: Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes;
Stap 3: Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken;
Stap 4: Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander. Nog niet pittig genoeg? Voeg dan het gehele pakje curry paste toe.
ENJOY!