Vital by cardio

Met cardio werk je aan je uithoudingsvermogen waardoor je sneller gewicht kunt verliezen. Cardio oefeningen zijn ook ideaal als warming up.

Cardio training

In tegenstelling tot krachttraining waarbij je vooral meer spiermassa kunt krijgen, gaat het bij cardio vooral om het hart en je longen. Hoe meer zuurstof je op kunt nemen hoe beter je uithoudingsvermogen. Hoe langer je een oefening vol kunt houden, hoe meer energie je verbruikt en dat helpt je onder andere bij het afvallen.  

 

Cardio oefeningen worden ook gebruikt als opwarming voordat je aan krachttraining begint. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een roeiapparaat gebruiken, maar ook de fiets, de loopband of gaan traplopen.

De voordelen van cardio training

  • VERBETERT JE UITHOUDINGSVERMOGEN
  • HELPT OM AF TE VALLEN
  • IDEAAL ALS WARMING-UP VOOR EEN KRACHTTRAINING

Onze Cardio training
partners

Toon alle op de kaart


Wat is het voordeel van cardio training? 

Tijdens een cardio training werk je aan je uithoudingsvermogen. Je longen nemen zuurstof op en die zuurstof wordt door je hart je bloedvaten in gepompt. Hoe sterker je hartspier, hoe meer bloed er door je bloedvaten kan stromen. Als er meer bloed door je aderen stroomt kunnen je spieren meer zuursof opnemen en een oefening langer volhouden. Dat zorgt dat je conditie beter wordt en dat een oefening door meer training eenvoudiger wordt.

 

Helpt cardio training om af te vallen?

Cardio training is de manier om door sporten af te vallen. In combinatie met krachttraining kun je nog effectiever afvallen, maar vergeet niet dat gewichtsverlies ook te maken heeft met de juiste en gezonde voeding. Voedingsdeskundigen en diëtisten kunnen je hier nog veel meer over vertellen. 

 

Wat zijn de meest voorkomende cardio trainingen?

De fiets: De meest populaire cardio training is de fiets. Dit kan een hometrainer zijn of een zogenaamde spinbike. Als je 3 tot 5 keer per week ongeveer 20 minuten fietst, zie je al snel resultaat.  

De loopband: De loopband is ideaal voor beginners omdat je zelf het tempo kan opgeven dat je wilt lopen. Lopen kunnen we bijna allemaal en door steeds het tempo iets op te voeren gaat je conditie met sprongen vooruit. 

De roeimachine: Met roeien gebruik je bijna al spieren, maar is minder populair dan fietsen of de loopband omdat veel mensen het niet zo leuk vinden. 

De crosstrainer: De crosstrainer vereist een kleine basisconditie omdat deze al snel erg inspannend kan zijn. Je gebruikt veel spieren, maar de training wordt vaak als intens ervaren waardoor je het in het begin minder lang vol kunt houden.